Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.
Kirjaudu

Kirjoitusohjeet

  • Ilmoita artikkelin alussa kirjoittajien nimet, tittelit (muoto: dosentti/professori/LT/LL/LK, kardiologian erikoislääkäri/erikoistuva lääkäri) ja työpaikat.
  • Lyhyt tiivistelmä (max 100 sanaa).
  • Artikkelin pituus max 2500 sanaa.
  • Muista väliotsikot boldattuna, mahdolliset alaotsikot ensimmäinen taso boldattuna kursiivilla ja toinen taso kursiivilla.
  • Fontti Calibri (leipäteksti) 12, riviväli 1.5, ei sivunumerointia.
  • Käytä leipätekstin kappalejaoissa yhtä rivinvaihtoa kappaleiden välissä. Älä tee kappaleen aloittavalle riville sisennystä tabulaattorinäppäimellä!
  • Taulukot
    • Laadi taulukko mielellään Word -tiedostoon.
    • Älä lähetä taulukkoa kuvana, sillä taittaja poimii tekstin Sydänäänen taulukkopohjaan
    • Otsikoksi TAULUKKO 1., TAULUKKO 2. jne.
    • Halutessasi merkitse taulukot (taulukko 1) myös artikkelisi tekstiin.
  • Kuvat
    • Lähetä kuvat erillisinä tiedostoina (tiedostomuoto jpeg, myös pdf ja tiff käyvät, resoluutio 300 dpi) ja nimeä ne ”KUVA 1”, ”KUVA 2” jne.
    • Mainitse kuvat tekstissä (kuva 1) jos mahdollista, taittaja sijoittaa kuvat tämän perusteella.
    • Sijoita Word -tiedoston loppuun kuvien kuvatekstit nimettynä tyyliin: ”KUVA 1. Sähkösavukkeiden sisältämät ainesosat." jne.
    • Pyri piirtämään kuva itse ja merkitse kuvaan mukailtu lähteestä XX ym. (lisää viiteluetteloon). Duodecimin kuvia voi käyttää ilman erillistä lupaa, kunhan niihin viittaa.
  • Viitteet luettelona ja tekstiin numeroituina esiintymisjärjestyksessä (esim. (1))
    • Vancouver-tyylillä numeroilla tekstiin. Ensimmäiset kolme kirjoittajaa, jonka jälkeen ym. (esim. Baumgartner H, Falk V, Bax JJ, ym. 2017 ESC/EACTS Guidelines for the management of valvulard heart disease. Eur Heart J. 2017;38(36):2739-2791)
    • mielelllään maks. 30 viitettä
  • Lopuksi Sidonnaisuudet viimeisen 3 vuoden ajalta (luentopalkkiot, advisory board, osakkeet, tuet koulutuksiin)
    • ”Etunimi Sukunimi: Luentopalkkio (Taho 1, Taho 2), konsultointi (Taho 3), korvaus koulutusaineiston tuottamisesta (Taho 4), osakkeet/optiot (Taho 5), tukea työnantajan määräämiin ammatillisiin koulutuksiin (Taho 6), työsuhde/luottamustoimi (Taho 6), patentit/lisenssitulot tms. (Yritys 7), apuraha (Taho 8), muu (Taho 9).” Poista listasta tarpeettomat. Mikäli sidonnaisuuksia ei ole, kirjaa näin: ”Etunimi Sukunimi: Ei sidonnaisuuksia.
  • Miniteeman ja Teemanumeron kirjoittajat
    • ehdota artikkeliisi 2-3 kpl tekstinostoja oleellisista lauseista elävöittämään tekstiä.
  • Kielenhuollolliset seikat
    • Ilmoita sairaalat seuraavanlaisessa muodossa: Tays, Tyks, Oys, Hus. Tässä noudatamme mm. STT:n tyylioppaan linjaa: yliopistosairaaloiden kirjainlyhenteet mielletään lyhennesanoiksi.
    • Vältä finglishiä, jos hyvä suomenkielinen termi olemassa.
    • Huomaa, että suomessa käytetään desimaalipilkkua eikä desimaalipistettä (toisin kuin englannissa).
    • Suomen tuhaterotin on Sydänäänessä puolestaan välilyönti. (Suomeksi erottimena voi käyttää myös pistettä, mutta ei pilkkua kuten englannissa.)
    • Huomaa, että suomessa luvun ja prosenttimerkin väliin tulee aina välilyönti (toisin kuin englannissa). Mieti myös, voisiko leipätekstissä kirjoittaa prosentti-sanat auki, varsinkin kun sanaa taivutetaan (”10 prosentille” vs. ”10 %:lle”).

Toimitus:

  • Toimitus Sydänäänen päätoimittajalle (ks. yhteystiedot alla) sähköpostin liitteenä tai USB-muistitikulla.

Päätoimittaja editoi kertomukset tarvittaessa.

Terveisin

Sanna Laurila, päätoimittaja